Wie ben ik

In 1989 ben ik afgestudeerd aan de HBO opleiding voeding en diëtetiek en als kinderdiëtist gaan werken in het Medisch Centrum Alkmaar (Noordwest Ziekenhuisgroep). Daarbij werkte ik ook op andere afdelingen en leerde ik het vak van diëtist bij veel ziektebeelden in te zetten. Het belangrijkste dat ik ooit heb geleerd is nieuwsgierig te blijven en mezelf altijd vragen te blijven stellen, te werken binnen de richtlijnen van het protocol, maar ook daarbuiten te durven denken als dit protocol voor die ene persoon onvoldoende werkt.

Na mijn werk in de 2e lijn ben ik als docent voor de klas gaan staan en vervolgens weer als diëtist gaan werken, nu in de 1e lijn als franchise onder de naam Diëtheek Zaanstreek.

Vanwege de belangrijke rol van vitamines en mineralen in ons lichaam, heb ik besloten me hierin verder te specialiseren door het volgen van de opleiding orthomoleculaire voeding en geneeskunde, aangevuld met een uitgebreide studie over vitamines en mineralen.

Voeding is meer dan calorieën en juist alle voedingsstoffen bij elkaar zijn belangrijk voor een goed functionerend lichaam. Bij verschillende ziekten kan een tekort aan vitamines en mineralen ontstaan, wat ook geldt bij het gebruik van bepaalde medicatie. 

Met welke hulpvraag iemand ook bij mij komt, bovenstaande neem ik altijd mee in mijn advies.

Naast voeding is het gehele welzijn van iemand belangrijk voor mij, want het veranderen van eet- en leefstijl vraagt veel van een persoon en gaat vaak over veel meer dan eten alleen.